Știri locale pentru Satu Mare
SATU MARE ONLINE
Satu Mare și jud. Satu Mare
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:

Dacia creste productia cu 140 de masini pe zi si angajeaza 500 de persoanre: Stiri Auto
Lu 27 apr 2009 10:24:06 +0300


Dacia
Stiri Auto: Uzina Vehicule Dacia va mări cadența de fabricație cu 140 vehicule/zi, de la 1.200 la 1.340, începând cu data de 15 iunie ...

Uzina Vehicule Dacia va mări cadența de fabricație cu 140 vehicule/zi, de la 1.200 la 1.340, începând cu data de 15 iunie, ca urmare a programelor de relansare a piețelor auto, adoptate de mai multe țări europene, printre care și România, și a cererii de automobile Dacia la export.
dacia

Mărirea cadenței va conduce la creșterea cu aproximativ 500 salariați a efectivelor uzinei, potrivit companiei constructoare de autovehicule. Vor fi recrutați salariați cu precădere dintre foștii angajați care au beneficiat de contracte de muncă cu durată determinată. Totodată, unui număr de 400 de salariați cu contracte de muncă pe durată determinată (CDD) li se va prelungi contractul, se precizează în comunicatul Dacia.

Ministerul Mediului a decis alocarea încă din cadrul primei etape a programului Rabla a unei cote suplimentare de 1.731 de unități pentru Dacia, datorită cererii foarte mari din partea populației, a declarat, joi, pentru NewsIn, ministrul de resort, Nicolae Nemirschi.

"Cererea foarte mare pentru Dacia ne-a determinat să dublăm alocarea pentru această marcă, încă din această etapă. Astfel, am decis să redistribuim din cotele care au fost cerute pentru alte mărci, dar care nu au fost îndeplinite", a explicat Nemirschi.

La 19 februarie, liderii Sindicatului Automobile Dacia au fost informați de către administrația companiei că trebuie să majoreze cadența de la 1.085 de mașini la 1.200 pe zi, ca urmare a introducerii unui program de înnoire a pieței auto pe piața din Germania.

Uzina Dacia și-a întrerupt producția de mai multe ori în ultimele luni, ca urmare a scăderii piețelor auto de la finalul anului 2008. Angajații uzinei s-au aflat în șomaj tehnic în perioadele 30 - 31 octombrie, 13 - 14 noiembrie, 20 noiembrie - 7 decembrie, 11 decembrie 2008 - 11 ianuarie 2009 și 26 ianuarie - 8 februarie.

Dacia a vândut, în 2008, peste 239 de mii de vehicule, în creștere cu 18.470 unități față de anul anterior, în timp ce Dacia Logan MCV a fost gama cea mai căutată, potrivit raportului financiar al companiei.

Producătorul auto Dacia a realizat în 2008 o cifră de afaceri de peste 7,64 miliarde lei, mai mare cu 10% față de anul anterior, creșterea înregistrată fiind datorată în special vânzărilor auto la export, în timp ce vânzările pe piața internă au scăzut.


Sursa: Bihon.ro


Inscrie-te in: Catalogul Firmelor din Romania


Actualitate Financiara


Salon Isabela : Rochii de Mireasa Oradea


Oferte turistice
Curs valutar:

Alte stiri:Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti