Știri locale pentru Satu Mare
SATU MARE ONLINE
Satu Mare și jud. Satu Mare
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:

Calian propune inlocuirea tichetelor de masa cu carduri personalizate: Financiar
Vi 17 apr 2009 09:38:37 +0300


tichet de masa
Financiar: Deputatul PDL Petru Călian a depus la Senat o inițiativă legislativă prin care firmele pot opta între menținerea acordării alocației individuale ...

Deputatul PDL Petru Călian a depus la Senat o inițiativă legislativă prin care firmele pot opta între menținerea acordării alocației individuale de hrană sub forma tichetelor de masă și înlocuirea acestei metode cu carduri personalizate, care ar implica comisioane de administrare mai mici.
bon de masa
Petru Călian a spus că tichetele de masă, în forma lor tipărită, vin în dezavantajul consumatorilor, dar și al firmelor private care oferă angajaților aceste tichete. El a arătat că totalul costurilor de procesare și decontare a tichetelor reprezintă acum 10% din contravaloarea lor, comisoane care, potrivit deputatului PD-L, se regăsesc în prețul final al produselor alimentare.

tichet_de_masa.jpgAstfel, Călian propune, printr-o inițiativă depusă la Senat, și semnată de alți șapte colegi de la PDL, înlocuirea tichetelor de masă cu contravaloarea lor prin virament pe carduri de masă, proces ce ar implica un comision de administrare de 2% din alocația individuală de hrană. Democrat-liberalul a subliniat, întrebat dacă aceste carduri nu vor aduce cu sine un monopol al băncilor care le vor emite și administra, că proiectul legislativ prevede că orice unitate bancară poate emite cardurile de masă. În proiectul legislativ depus la Senat se specifică faptul că angajatorul și organizațiile sindicale legal constituite sau reprezentantul salariaților stabilesc de comun acord unitatea bancară cu care doresc să lucreze.

Călian arată că acest procedeu, pe lângă faptul că ar fi o metodă "mai simplă și mai elegantă" de a acorda alocația individuale de hrană, ar duce la o reducere a prețului la alimente de minimum 5%. De altfel, în expunerea de motive a proiectului legislativ, inițiatorii arată că prin emiterea cardurilor "Masa" se înlătură obstacolele birocratice existente în prezent cu privire la modul de repartizare și decontare a tichetelor de masă, respectiv eliminarea comisioanelor plătite de angajator și de agenții economici.

Valoarea zilnică virată pe cardurile "Masa" ar urma să fie de 8,31 lei.

Călian a menționat că, deși inițial a dorit ca proiectul legislativ să prevadă înlocuirea tichetelor cu cardurile, a întâmpinat unele dificultăți la Comisia de muncă și a decis să recurgă la un compromis, precizând că fiecare firmă poate opta între cele două metode. "Așa se pare că există sprijin din partea colegilor", a precizat Călian.


Sursa: Stiri Financiare: Finante Online


Inscrie-te in: Catalogul Firmelor din Romania


Actualitate Financiara


Salon Isabela : Rochii de Mireasa Oradea
Curs valutar:

Alte stiri:Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti