Știri locale pentru Satu Mare
SATU MARE ONLINE
Satu Mare și jud. Satu Mare
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:

Traian Basescu s-a intalnit la Palatul Victoria cu Emil Boc si Marko Bela
Jo 04 nov 2010 13:39:47 +0200


Traian Basescu
Presedintele Traian Basescu s-a intalnit, joi, la sediul Guvernului, cu premierul Emil Boc si vicepremierul Marko Bela.

Presedintele Traian Basescu s-a intalnit, joi, la sediul Guvernului, cu premierul Emil Boc si vicepremierul Marko Bela. Surse citate de Mediafax afirma ca seful statului a ajuns la Palatul Victoria la ora 11:00. Traian Basescu a avut si miercuri seara o intalnire cu primul ministru, dupa sedinta de Guvern. Cei doi au avut o discutie de aproximativ 30 de minute, dupa ce CCR a luat o decizie defavorabila Executivului in cazul Legii Educatiei.

Surse guvernamentale au declarat, pentru Mediafax, ca, aflat in Slovenia, seful statului l-a sunat pe premierul Emil Boc, in timpul sedintei de Guvern de miercuri, pentru a-l intreba daca in timpul reuniunii de la Palatul Victoria s-a luat o decizie, impreuna cu reprezentantii UDMR, privind procedura ce trebuie urmata in cazul Legii Educatiei, dupa decizia Curtii Constitutionale.

"Presedintele fiind plecat din tara a dorit sa se intereseze direct de la premier despre stadiul Legii educatiei, iar seful Guvernului l-a informat pe seful statului ca intentioneaza ca saptamana viitoare sa aiba o intalnire cu conducerea Senatului pentru a insista ca dezbaterile parlamentare pe Legea Educatiei sa nu mai fie tergiversate. Premierul va explica Senatului ca Legea educatiei trebuie adoptata rapid, astfel incat prevederile acesteia sa se regaseasca, sub aspect financiar, si in proiectul bugetului pe 2011", au aratat sursele citate.

Decizia CCR ar putea provoca o ruptura in interiorul coalitiei de guvernare. Miercuri, liderul UDMR, Marko Bela, a declarat ca nu intelege motivatiile pentru care Curtea Constitutionala a respins asumarea raspunderii pentru Legea Educatiei Nationale, in conditiile in care actul normativ reprezinta o prioritate absoluta, spune el. El a lasat sa se inteleaga ca vina pentru tergiversarea Legii educatiei in Parlament ar apartine coalitiei de guvernamant, si nu opozitiei, si a sugerat ca iesirea UDMR de la guvernare nu este exclusa, in cazul in care coalitia nu va mai functiona.


Sursa: Hotnews.ro


Inscrie-te in: Catalogul Firmelor din Romania


Actualitate Financiara


Sursa ta zilnica:Info Oradea si Judetul Bihor
Curs valutar:

Alte stiri:Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti