Știri locale pentru Satu Mare
SATU MARE ONLINE
Satu Mare și jud. Satu Mare
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:

Vinul romanesc, gata sa cucereasca piata chineza
Jo 04 nov 2010 14:41:26 +0200


Cotnari
Producătorii români de vinuri se reorientează către China, sperând că această piață le va aduce cel mai mare profit în următorii trei ani ...

Producătorii români de vinuri se reorientează către China, sperând că această piață le va aduce cel mai mare profit în următorii trei ani, informează agenția China Nouă.

Piața chineză este cea mai mare din Asia, iar potențialul ei de creștere este foarte mare, fapt dovedit și de atenția pe care i-o acordă toți jucătorii importanți, de la producători auto la viticultori. Panciu, Cotnari, Dealul Bujorului, Tohani sau Nicorești se numără printre producătorii care cred că vor putea obține profit după intrarea pe piața din China.

Primul test a fost realizat în 2009, când viticultorii români au participat la un târg de profil. Ulterior, s-au realizat și primele livrări, mai ales că rezultatele studiilor de piață realizate de unii dintre cei mai mari producători români au fost mult mai bune decât se așteptau aceștia: piața chineză poate 'absorbi' circa 91 de milioane de litri de vin sau 121,4 milioane de sticle de vin.

Însă, pentru ca exporturile de vin către China să devină o afacere importantă și poate chiar cel mai important segment al agriculturii românești, este nevoie de construirea unui terminal la Galați, mai scrie agenția Noua Chină. De asemenea, vor fi construite și depozite pentru vinul românesc. Investiția se va cifra la circa 50 de milioane de euro.


Sursa: EVZ.ro


Inscrie-te in: Catalogul Firmelor din Romania


Actualitate Financiara


Sursa ta zilnica:Info Oradea si Judetul Bihor
Curs valutar:

Alte stiri:Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti