Știri locale pentru Satu Mare
SATU MARE ONLINE
Satu Mare și jud. Satu Mare
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:

Fermierii satmareni au de restituit 2,23 milioane lei pentru culturile neinfiintate
Vi 22 aug 2008 13:38:13 +0300


Fermieri satmareni
Judetul Satu Mare: În toamna anului 2007, Ministerul Agriculturii a alocat fonduri pentru sprijinirea însămânțărilor de toamnă.

În toamna anului 2007, Ministerul Agriculturii a alocat fonduri pentru sprijinirea însămânțărilor de toamnă. Până la închiderea listei, la Agenția de Plăți și Intervenții pentru Agricultură (APIA), sucursala Satu Mare, s-au depus cereri însumând 22,49 milioane lei (224,89 miliarde lei vechi), echivalentul a aproximativ 45.000 de hectare de culturi. La încheierea conturilor, potrivit evidențelor de la APIA, fermierii sătmăreni au de restituit 2,23 milioane lei, ceea ce înseamnă echivalentul a 4.460 de hectare, aproape 10% din total, care n-au fost semănate din motive independente de fermieri.
Direcția Agricolă raportează aceleași suprafețe nelucrate. Se pare că unii producători agricoli care au înființat culturi pe suprafețe mai mici fie n-au avut semințe certificate, fie au renunțat a mai solicita sprijinul financiar pentru că era obligatorie și asigurarea culturilor.

Sursa: Informatia-Zilei


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group


Fermierii satmareni
Curs valutar:

Alte stiri:Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti