Știri locale pentru Satu Mare
SATU MARE ONLINE
Satu Mare și jud. Satu Mare
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:

Mariusul va avea un Muzeu al satului: Judetul Satu Mare
Jo 21 aug 2008 13:42:00 +0300


Radu Cristea Primar Valea Vinului
Judetul Satu Mare: Președintele Csehi și prefectul au promis că vor demara formalitățile pentru proiect

Radu Cristea este un primar pe care comuna Valea Vinului îl așteaptă demult. El a fost lăudat zilele trecute și de Csehi Arpad, președintele Consiliului Județean Satu Mare, care s-a aflat într-o vizită la Mănăstirea Măriuș, împreună cu Radu Bud, prefectul județului Satu Mare.

Primarul Radu Cristea s-a implicat în mod deosebit pentru organizarea sărbătorii “Adormirea Maicii Domnului” care s-a ținut săptămâna trecută la Măriuș.

Drumul spre Mănăstire a fost reabilitat și stropit cu apă

Primarul a fost cel care a avut inițiativa reabilitării drumului comunal dintre Valea Vinului și Măriuș. Astfel că traseul lung de 8 km a fost nivelat, iar mașinile pelerinilor care au venit la mănăstire au putut circula în condiții bune, spre deosebire de alți ani, când autoritățile nu prea s-au omorât cu firea să repare drumul.
Primarul Cristea a mai avut o idee bună. Pentru ca praful să nu afecteze drumarii, el a stropit cu două cisterne de apă traseul până la mănăstire. A fost o premieră așa ceva în raza comunei Valea Vinului, iar gestul edilului șef a întrunit aprecierile sătenilor.

Terenul pentru muzeu a fost deja donat

Profitând de prezența autorităților județene la Mănăstirea Măriuș, el le-a așteptat în centrul comunei și i-a condus spre sfântul așezământ monahal. Apoi la întoarcere le-a arătat locul unde era planificat cu ani în urmă amenajarea unui muzeu al satului. Locul de 30 de hectare a fost deja donat de săteni din Măriuș, dar ridicarea acestui muzeu a rămas nefinalizată de către Muzeul Județean Satu Mare.
“Le-am arătat locul muzeului și i-am rugat pe cei doi demnitari, prefectul Bud și Csehi Arpad, președintele Consiliului Județean, să ne ajute să ridicăm muzeul satului”, ne-a spus ieri primarul Cristea. Reamintim că sunt depozitate acolo în jur de 15 case-muzeu din tot județul, mai ales din zona Codrului. Președintele Csehi și prefectul Radu Bud au îmbrățișat ideea primarului Cristea și au promis că vor demara formalitățile pentru un proiect care să aibă drept scop amenajarea Muzeului satului. Dacă el va fi finalizat, zona Măriuș va putea deveni un obiectiv turistic atractiv, mai ales că și binecunoscuta Mănăstire se află la doar 500 de m de locul destinat Muzeului.

Flacoanele tarabelor de la Măriuș au fost adunate

Primarul Cristea a mai dovedit că este gospodar și luni, când s-a deplasat în zona Măriușului și a adunat cu oamenii lui toate flacoanele și hârtiile care au rămas după tarabele ce și-au desfășurat activitatea aici timp de 2 zile. Gestul lui merită consemnat pentru că în județ au mai fost tot felul de festivități, iar mizeriile aruncate de oameni au rămas neadunate de organizatori chiar săptămâni de zile.
Ieri când am vorbit cu primarul Cristea el se îndrepta spre baza sportivă, pentru că duminică începe campionatul de fotbal, iar Valea Vinului are o echipă ce nu vrea să facă de râs satul.


Sursa : Informatia-Zilei


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group


Valea Vinului: Judetul Satu Mare
Curs valutar:

Alte stiri:Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti