Știri locale pentru Satu Mare
SATU MARE ONLINE
Satu Mare și jud. Satu Mare
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:

Partidul Verde Satu Mare :La doua luni de la infiintare
Mi 27 aug 2008 12:37:21 +0300


Partidul Verde Satu Mare
Partidul Verde are 800 de membri

Ieri, conducerea Filialei Județene Satu Mare a Partidului Verde din România a organizat o conferință de presă în cadrul căreia președintele filialei, Aurel Octavian Ghencean, vicepreședintele Corina Simona Bara și consilierul pe probleme de etică și morală Florin Șuta au prezentat câteva din ultimele evenimente de la nivel central și local, desigur în ceea ce privesc problemele de partid.

La finele lunii iulie, după cum ne relata președintele Filialei Satu Mare a Partidului Verde, în cadrul Congresului la nivel central a fost aleasă noua conducere: președinte - Gheorghe Ionescu, vicepreședinți - Paula Iacob și Grigore Pazvante. În 23 august, la Odorheiu Secuiesc a avut loc ședința Biroului Permanent în cadrul căreia s-a dezbătut problema participării la alegerile parlamentare pe listă completă și alte probleme. Partidul Verde nu a reușit să ajungă la nicio înțelegere cu Partidul Ecologist Român.

Partidul așteaptă noi membri

Filiala Județeană Satu Mare a partidului așteaptă sătmărenii care doresc, au un proiect bun și vreau să devină parlamentari ori senatori pentru candidatură. Potrivit vicepreședintei Corina Simona Bara, în cadrul ședinței Biroului Permanent Filiala Satu Mare a Partidului Verde a lansat o inițiativă legislativă prin acțiune populară pentru aplicarea de valoare pe deșeuri de genul peturilor, dozelor de bere, suc și a sticlelor, inițiativă prin care s-ar reuși rezolvarea a numeroase probleme de mediu. "Am reuși să protejăm mediul în care trăim, să distrugem deșeurile care sunt atât de greu de eliminat, plătind oamenii care duc astfel de deșeuri am reuși să rezolvăm problema gunoaielor. Municipiul nostru e plin de gunoi, de flacoane, care toate trebuie înlăturate. Nu înțeleg cum de Guvernul nostru nu s-a putut gândi la această soluție", mărturisea ieri vicepreședintele Filialei Satu Mare a Partidului Verde, Corina Bara.

Lupta împotriva distrugerii mediului, principala problemă

Totodată, pe plan național a fost lansat ziarul "Oglinda", un ziar care apare săptămânal și se distribuie gratuit, tratând probleme referitoare la mediu și popularizând principiile Partidului Verde care luptă împotriva poluării. De reținut este faptul că, la doar 2 luni de la înființarea filialei județene a Partidului Verde, numărul membrilor a ajuns la 800, de la 154 câți erau inițial, fiind înființate filiale în localități cum sunt Tășnadul, în Negrești, Viile Satu Mare, Ardud, Crucișor ori Valea Vinului.
Partidul Verde Satu Mare a venit cu numeroase idei de luptă împotriva distrugerii mediului, propunând un parteneriat publico-privat între Primăria municipiului Satu Mare și o firmă de colectare a deșeurilor, orașul nostru fiind singurul din țară care nu are containere de colectare selectivă a deșeurilor. Problemele semnalate de Partidul Verde vizează și groapa ecologică de gunoi care nu pare să devină vreodată realitate, cel puțin nu în următorii 3 - 4 ani.


Sursa : Informatia Zilei


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group

Partidul Verde Satu Mare
Curs valutar:

Alte stiri:Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti