Știri locale pentru Satu Mare
SATU MARE ONLINE
Satu Mare și jud. Satu Mare
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:

Proprietarul castelului din Pomi nu vrea anexele construite de CJ
Mi 27 aug 2008 12:34:54 +0300


Jancovics Miklos
Jancovics Miklos consideră că acestea au fost supraevaluate la prețul de 3 miliarde lei

Jankovics Miklos din Satu Mare a fost ieri în audiență la președintele Consiliului Județean, Csehi Arpad. El a moștenit conacul din Pomi care a aparținut străbunicilor săi, după ce ani de zile și-a căutat dreptatea pe la ușile autorităților județene. Numai că în interiorul conacului, în timpul comunismului, s-au construit două anexe (cantină și dormitor) care în acte aparțin de Consiliul Județean Satu Mare.

Aceste două anexe au fost evaluate de către Consiliul Județean la prețul de 3 miliarde de lei. Pentru a putea fi cumpărate (și apoi vândute) Jankovics Miklos solicită acum ca aceste două anexe să fie evaluate la un preț real de piață sau la valoarea de inventar și nicidecum la 3 miliarde de lei. Jankovics spune că din cauza acestui caz nu poate să vândă conacul unei persoane fizice. Cu acesta a și încheiat un precontract și a primit în avans 100.000 de euro. Numai că cea care a cumpărat conacul nu vrea să aibă în curte două anexe care nu îi vor fi de nici un folos și care aparțin altcuiva, respectiv Consiliului Județean.

Consiliul local Pomi va decide vineri situația celor două anexe

Președintele Csehi a reținut cazul și îl va propune spre analiză celor de la serviciul juridic al instituției pe care o conduce.
Jankovics Miklos a mai spus că de-a lungul anilor conacul s-a distrus în mare parte, a și fost incendiat la un moment dat. Pentru a-l conserva, el a plătit timp de 2 ani un paznic. După cum se știe aici și-a avut sediul Casa de copii din Pomi, iar de doi ani castelul nu mai este locuit.
Pentru că a fost acuzată și Primăria din Pomi că pune bețe în roate și că vrea să întăbuleze anexele din curtea conacului, l-am contactat și pe Vasile Lang - primarul comunei: "Nu vrem să întăbulăm anexele, ci vrem să le protejăm de distrugeri. Vineri vom avea o ședință de consiliu la care am invitat și delegați de la Consiliul Județean. Ale lor sunt anexele și am vrea să luăm o decizie convenabilă în acest caz" - ne-a spus primarul Lang.
Pentru a înțelege mai bine acest caz trebuie să spunem că în anii 1990 familia Jankovics a fost despăgubită pentru castel. Când s-a ivit ocazia ca acest conac să fie retrocedat în natură, familia Jankovics a trebuit să înapoieze banii primiți ca despăgubire, la valoarea reactualizată. Acum trebuie să despăgubească statul pentru cele două anexe aflate în curtea castelului. Până în acest an nu s-a putut stabili un preț real al acestor două anexe.


Sursa : Informatia Zilei


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group

CJ Satu Mare
Curs valutar:

Alte stiri:Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti