Știri locale pentru Satu Mare
SATU MARE ONLINE
Satu Mare și jud. Satu Mare
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:

Reabilitarea centrului orasului Negresti va costa 25 miliarde lei vechi: Judetul Satu Mare
Vi 22 aug 2008 13:46:43 +0300


Negresti: Judetul Satu Mare
In cartierul Tur se construiește un dispensar

După ce în urmă cu puțin timp a sporit zestrea de frumos a Negreștiului ca urmare a amplasării în parcul central a șase lucrări de sculptură, edilii sunt preocupați de continuarea unor lucrări de ordin edilitar-gospodăresc. Câte-va din preocupările actuale și de perspectivă ne-au fost prezentate de primarul Nicolae Bura.

Potrivit unui program pe o perioadă mai lungă, continuă lucrările de modernizare a străzilor din oraș. Acolo unde se impune ca necesitate se reface canalizarea menajeră, se înlocuiesc țevile pentru apă potabilă, fiind astfel schimbate treptat și tubulaturile mai vechi care erau confecționate din azbociment. Aceste investiții sunt estimate la peste 1,5 milioane lei (15 miliarde lei vechi). Prin cheltuirea a alte 700.000 lei (7 miliarde lei vechi) se va termina construcția podului peste râul Tur, fiind astfel asigurată în condiții bune comunicarea între zonele de nord și de sud ale orașului.
Tot în cartierul Tur - a subliniat primarul Bura - este în fază avansată de execuție clădirea administrativă care va asigura condiții optime de găzduire a unui dispensar uman, un apartament pentru medic și un cabinet de stomatologie. Apartamentul ar putea fi ocupat la nevoie, nu neapărat de un medic, ci poate de un profesor. Timpul și necesitățile vor decide.

În programul de reabilitare sunt cuprinse 12 străzi

Pentru perioada următoare este programată lucrarea de reabilitare a centrului civic. Valoarea proiectului este estimată la 2,5 milioane lei (25 miliarde lei vechi). Se vor reabilita trotuarele, parcările, iluminatul public, fiind astfel schimbată integral înfățișarea zonei centrale. Firește, în proiect s-a avut în vedere inclusiv asigurarea unor condiții optime pentru traficul rutier.
Tot la capitolul reabilitări au fost incluse lucrările care se vor executa în cartierul Baltă. Sumele care ar urma să se cheltuiască pentru lucrări de refacere la trotuare, parcări, căi de acces, iluminat public stradal se ridică la aproximativ 1,2 milioane lei (12 miliarde lei vechi). Necesitatea a impus realizarea unor lucrări de anvergură. În insuficiența banilor, în anii anteriori acest cartier a fost o bună vreme neglijat din punct de vedere al lucrărilor edilitar-gospodărești. S-a intervenit doar atunci când au fost avarii, iar acum se impune acordarea unei atenții mai mari realizării obiectivelor propuse.
Pe masa de lucru a proiectanților și în atenția edililor sunt o serie de proiecte ce privesc reabilitarea unor străzi precum Cornet, Oașului, Viitorului, Cerbului, Unirii ș.a. În programul amplu de reabilitare sunt incluse 12 străzi, fiind luată în seamă și necesitatea extinderii rețelei de alimentare cu gaze naturale.

Școala din Tur se închide

Sunt în desfășurare lucrări de reparații și igienizări la școlile din oraș, dar și de reabilitare a unor imobile. Potrivit estimărilor, în următorii câțiva ani întoarcerea din străinătate a multor negreșteni va conduce la creșterea numărului elevilor la mai multe școli.
Pentru a asigura condiții optime de transport al elevilor din anumite zone ale orașului la școlile la care au fost repartizați, așa cum spunea interlocutorul, a fost asigurat un microbuz cu 16 locuri.
Școala din cartierul Tur se va închide pentru o vreme din lipsă de elevi.
Asupra altor aspecte din domeniul învățământului vom reveni într-un alt număr al ziarului nostru.


Sursa : Informatia Zilei


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group

Reabilitarea centrului orasului Negresti va costa 25 miliarde lei vechi
Curs valutar:

Alte stiri:Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti