Știri locale pentru Satu Mare
SATU MARE ONLINE
Satu Mare și jud. Satu Mare
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:

Asociatia de pe Lucaciu 46 a castigat concursul “Bloc curat” : Satu Mare
Jo 07 aug 2008 13:12:48 +0300


Bloc curat Satu Mare
Satu Mare : Blocul va fi reabilitat termic gratuit de către Consiliul Local Satu Mare

Primarul de Satu Mare, Iuliu Ilyes, a convocat o conferință de presă prin intermediul căreia a comunicat sătmărenilor o serie de informații de largă utilitate.

După ce primarul a făcut câteva precizări privind posibilitatea obținerii de către presă a unor informații de interes public, a făcut referiri la concursul recent încheiat între asociațiile de locatari/proprietari inclus în programul intitulat generic “Satu Mare, oraș verde - Satu Mare, oraș curat”, “Bloc curat - Bloc premiat”.

Miza - reabilitarea termică a blocului

La această întâlnire cu presa au mai participat Liliana Măgurean, responsabil cu probleme energetice la nivel de Primărie, și Radu Vasile Anderco, șef Birou Relații Publice în cadrul instituției, coordonatorul concursului. Vasile Anderco a reamintit faptul că acest concurs inedit, poate unicul în țară de acest gen, a fost inițiat încă în toamna anului 2007, atunci când a fost adoptată o hotărâre de consiliu local în acest sens. Concursul în sine s-a născut ca urmare a necesității motivării sătmărenilor de a se implica în buna întreținere a imobilelor și a spațiilor verzi din urbe. În plus, prin premiile aprobate de Consiliul Local s-a urmărit impulsionarea aplicării programului de reabilitare termică a blocurilor. Ca urmare a aprobării Regulamentului de desfășurare a concursului, s-a făcut înscrierea celor 10 asociații de locatari/proprietari în competiție.
O comisie mixtă - Primărie, Agenția de Protecția Mediului și Florisal - a trecut la verificarea periodică a evoluției situației. S-au avut în vedere cinci criterii și 22 de subcriterii pentru punctajul periodic și apoi pentru cel final. După centralizarea punctajelor din lunile mai, iunie și iulie au fost stabiliți câștigătorii.
Primul loc a revenit asociației de pe Bulevardul dr. Vasile Lucaciu nr. 46, premiul fiind suportarea integrală de către Primărie a cheltuielilor privind reabilitarea termică a blocului, locul II a revenit asociației de pe Aleea Milcov nr. 7, bloc T 6, scara A, care a obținut reabilitarea termică cu o contribuție proprie de 33% din valoarea lucrărilor, iar locul III l-a obținut asociația Dorna CD 16, bloc care va fi reabilitat termic cu o participare a proprietarilor de 66%.
Din socotelile făcute de noi, și acest ocupant al locului III are economii de aproape 800 de euro pentru fiecare apartament. Ocupantele celorlalte locuri între 4 și 10 sunt asociațiile: Milcov nr.7, bloc T6, scara B; Milcov nr.3, bloc T3; Mal Stâng Someș bloc T3; Mal Stâng Someș bloc T1; Sănătății K14; Mal Stâng Someș bloc T2; Mihai Viteazu nr. 13.
La anunțarea asociației câștigătoare a participat și Ilona Boeriu, președintele asociației care a obținut nota cea mai mare: 9,19. Ea a mulțumit organizatorilor pentru această oportunitate, fiind făcut și un inventar al celor realizate în concurs. Ea a spus că probabil fără a participa la concurs nu ar fi putut obține mobilizarea proprietarilor, implicit nu se puteau înregistra rezultatele vizibile acum.

În 2009 vor fi reabilitate termic șase blocuri

În partea a doua a întâlnirii primarul Ilyes și Liliana Măgurean au subliniat faptul că pentru anul 2009 se vor asigura fondurile necesare reabilitării celor trei blocuri câștigătoare în concurs, la care se adaugă alte trei. Urmează să se facă expertizele necesare și apoi licitarea lucrărilor de reabilitare termică. Se așteaptă și o modificare a legislației în acest domeniu în sensul scurtării perioadei de întocmire și avizare a documentației care trebuie să existe la dosar în clipa depunerii cererii de reabilitare termică, fiind necesară și o clauză prin care asociațiile de locatari/proprietari să fie obligate a continua lucrările dacă s-au cheltuit bani publici.


Sursa : Informatia Zilei


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group

Bloc curat : Satu Mare
Curs valutar:

Alte stiri:Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti