Știri locale pentru Satu Mare
SATU MARE ONLINE
Satu Mare și jud. Satu Mare
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:

Blocul de pe Lacrimioarei nemultumeste vecinii : Satu Mare
Vi 29 aug 2008 12:27:50 +0300


Blocul de pe Lacrimioarei nemultumeste vecinii : Satu Mare
Satu Mare: La ședința de ieri a Consiliului Local s-a votat înființarea a două comisii

Ieri, la ședința ordinară a Consiliului Local Satu Mare au fost prezenți 21 din cei 23 de consilieri. Au absentat dr. Dorel Coica și Gabriel Leș, ambii consilieri PSD. Președinta de ședință a fost Eugenia Ardelean (PSD).

Din lipsă de materiale președinta de ședință a propus scoaterea de pe ordinea de zi a proiectelor cu numărul patru respectiv zece. Proiectul cu numărul patru a avut în vedere aprobarea documentației privind Planul Urbanistic Zonal (PUZ) și Planul Urbanistic de Delatiu (PUD) pentru Complexul rezidențial "Primăverii" de pe strada Lunca Sghet, iar cel cu numărul zece cuprindea accesarea unui credit pentru reabilitarea unor străzi. Votată în unanimitate, decizia a dat start ședinței de consiliu.

Claudiu Ardelean a invocat chichițe de formulare a textului pentru a împiedica aprobarea unor PUZ-uri

Încă de la primul proiect au început disputele între primarul Ilyes Iuliu și consilierul PD-L, Claudiu Ardelean. Consilierul PD-L nu a fost de acord cu proiectul numărul unu privind aprobarea PUZ-ului și PUD-ului pentru un complex rezidențial pe drumul spre Petea și nici cu celelalte două proiecte de același fel. Claudiu Ardelean a invocat chichițe de formulare a textului. Pentru a "opri" trecerea planurilor. A fost momentul în care primarul municipiului Satu Mare, Iuliu Ilyes s-a ridicat în picioare pentru a contesta opinia PD-L-istului. Primarul a afirmat: "Odată cu proiectul, vă propun să amânăm și ședința dacă nu suntem în stare să luăm o hotărâre. Acest plan urbanistic nu este un proiect iminent. Dacă nu aprobăm acum acest proiect pe o perioadă de doi ani, banii se vor aloca în altă parte". Punctul doi privind aprobarea PUD-ului unui "Greenfield Park" a fost aprobat. Nu doar punctul unu a creat dispute. Punctul trei privind complexul rezidențial de pe strada Lăcrimioarei a fost de asemenea contestat. După discuții care au durat zeci de minute, consiliul a hotărât amânarea proiectului. Fără multe discuții, punctele între patru și unsprezece s-au votat în unanimitate.

Din 10 septembrie, prețul unui bilet de autobuz se majorează la 1,80 lei

La proiectul 12 privind rectificarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli al municipiului Satu Mare pe anul curent s-au hotărât urmă-toarele: pentru ziua pompierilor se propune alocarea sumei de 2.000 lei. Pentru Parohia Ortodoxă s-a alocat suma de 30.000 lei. Aceste sume au fost alocate prin diminuarea veniturilor altor asociații și redistribuirea unor sume. Cu unele modificări, proiectul a fost aprobat. La punctul 14 a fost vorba despre modificarea tarifelor la transport urban de călători pe raza municipiului Satu Mare. Aici s-a hotărât că noile tarife vor intra în vigoare din 10 septembrie. Cetățenii însă vor mai putea circula cu tariful vechi până la 30 septembrie. După majorare, un bilet va costa 1,80 lei, un abonament pe o lună pe o linie, 54 lei, iar unul pe o lună pe toate liniile, 90 lei.
Un subiect asemănător a fost și proiectul cu numărul 15. Aici a fost vorba despre interzicerea staționării plecării și opririi microbuselor în altă parte.Acestea vor putea opri doar în autogară. Dacă acestea din urmă nu vor avea capacitatea necesară, doar atunci microbusele vor mai putea opri la Liceul Eminescu la Lebăda.
Cu modificările ulterioare, proiectul a fost deasemenea aprobat. Restul proiectelor până la 21 s-au votat în unanimitate.

Comisie de ordine publică și comisie de vânzare a spațiilor comerciale

A fost votată și componența a două comisii, iar în ce priveștea cea de-a treia privind participarea consilierilor locali în consiliile de administrație a unităților din învățământul preuniversitar a rămas să fie decisă ulterior. Din Comisia de ordine publică fac parte Maskulic Csaba (UDMR), Leș Gabriel (PSD), Dumitru Godâncă (PD-L) și Adrian Albu (PNL). La proiectul privind Comisia de vânzare a spațiilor comerciale, cei trei componenți au fost desemnați prin vot secret. ceștia sunt: Fogel Vasile și Nits Janos (UDMR) și Adrian Albu (PNL).


Sursa : Informatia-zilei


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group


Blocul de pe Lacrimioarei nemultumeste vecinii : Satu Mare
Curs valutar:

Alte stiri:Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti