Știri locale pentru Satu Mare
SATU MARE ONLINE
Satu Mare și jud. Satu Mare
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:

In cinci luni, controlorii Transurban au prins 3.256 blatisti : Satu Mare
Mi 25 iun 2008 13:27:56 +0300


S.C. Trans-urban S.A
Satu Mare : Societatea pierde linii preorășenești, dar creează o linie specială Centru-Ștrand

În ultimii ani numărul călătorilor frauduloși pe autobusele S.C. Trans-urban S.A. este în creștere. Astfel, în primele cinci luni ale acestui an au fost prinse 3.256 de persoane care călătoreau fără bilete sau abonamente de autobus. Amenda în asemenea cazuri este de 100-300 lei, iar în caz că se plătește în termen de 48 de ore amenda este de 50% din valoarea amenzii minime, deci 50 de lei.

De asemenea există posibilitatea ca cel prins călătorind fără bilet să pătească pe loc un bilet cu suprataxă, în valoare de 20 de lei. Cei mai mulți blatiști sunt pe liniile preorășenești.

În cursul lunii mai au fost prinși 480 de călători frauduloși

Controlorii Transurban au prins în cursul lunii trecute 480 de cetățeni care călătoreau fără bilete sau aboamente de autobus. Dintre aceștia 81 au plătit bilete cu suprataxă, iar în 399 de cazuri s-au întocmit procese verbale de contravenție. Contestațiile se pot depune în termen de 15 zile, la Judecătoria Satu Mare și nu la sediul societății.
“Deși am montat în nenumărate locuri din oraș automate pentru bilete, mulți continuă să călătorească ilegal, invocând că nu au putut cumpăra bilete deoarece chioșcurile erau închise. Controlorii societății lucrează în schimburi, deci cetățenii nu trebuie să se bazeze pe faptul că scapă nepedepsiți. Nu cred că merită să riște în condițiile în care amenzile sunt atât de mari”, declară Simion Ivan, director adjunct al Transurban.
Autoritatea Rutieră Ro-mână a organizat o licitație electronică în urma căreia Transurban a pierdut dreptul de a transporta călători pe 11 linii preorășenești, din motivul că autobusele nu aparțin societății, ci Primăriei muni-cipiului Satu Mare.
Astfel, începând cu data de 1 iulie, Transurban va circula doar pe ruta Petea și Peleș. “Cu autobusele și șoferii care circulau pe liniile de țară vom suplimenta liniile din municipiul Satu Mare”, declară interlocutorul nostru.

Începând de sâmbătă va circula un autobus pe ruta Centru-Ștrand

Fiind sezonul de vară și foarte mulți sătmăreni umblând în această perioadă la ștrand pentru tratament sau recreere, conducerea Transurban a hotărât ca începând de sâmbătă, 28 iunie, să introducă un autobus pe o nouă rută, respectiv Centru-Ștrand. Acesta va porni dimineața la ora 9 din stația de pe Cuza Vodă și va circula din oră-n oră până seara la ora 19, zilnic înafara zilei de luni, când ștrandul este închis pentru igienizare.
Această linie a fost intro-dusă în urma solicitărilor din partea cetățenilor domiciliați în zona centrală a orașului. Pe această rută este valabil biletul de oraș, de 1,5 lei, iar pentru pensionari cel cu reducere de 50%.
Autobusul respectiv va circula în toată perioada verii.


Sursa : Informatia Zilei


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group

S.C. Trans-urban S.A
Curs valutar:

Alte stiri:Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti