Știri locale pentru Satu Mare
SATU MARE ONLINE
Satu Mare și jud. Satu Mare
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:

Tinerii au petrecut doua seri minunate la Festivalul International “Samfest” : Satu Mare
Lu 09 iun 2008 14:16:45 +0300


Festivalul International Samfest Satu Mare
Satu Mare : Interpreți: Emilian Onciu, Mircea Florian, Carmen Barbur, Sorin Boroș, Ionel Bledea și Cosmin Petruț, Octavian Bud, Mircea Vintilă și Ducu Bertzi

Interpreți: Emilian Onciu, Mircea Florian, Carmen Barbur, Sorin Boroș, Ionel Bledea și Cosmin Petruț, Octavian Bud, Mircea Vintilă și Ducu Bertzi

În organizarea Casei Municipale de Cultură “G.M. Zamfirescu” din Satu Mare, joi, vineri și sâmbătă s-au desfășurat primele manifestări incluse în programul “Zilelor Culturale Sătmărene” sub denumirea de Festivalul Internațional “Samfest”, ediția a II-a.

Prima zi a festivalului sătmărean i-a avut ca oaspeți și protagoniști pe DJ Pepe, DJ Big Junior, DJ Leviciusz, DJ Gabi, DJ Bb..o.at (Franța), DJ Sterbinszki (Ungaria). Programul oferit de aceștia a fost bine primit de sătmăreni.

Emilian Onciu și prietenii

Au urmat apoi două seri de excepție desfășurate sub genericul “Emilian Onciu și prietenii”. Așa cum se poate lesne intui, au fost două seri minunate de muzică folk. Gazda a fost Teatrul de Nord din Satu Mare. Inițial manifestările erau programate a se desfășura în aer liber, dar ploaia a forțat organizatorii să schimbe în ultimul moment locul de spectacol.
În ambele zile de desfășurare a spectacolelor de muzică folk sala Teatrului de Nord a fost aproape plină. Sătmăreni de vârste diferite, o bună parte dintre spectatori fiind elevi, au primit cu multă căldură interpreții, care au prins relativ pulsul sălii și au avut inclusiv o colaborare cu spectatorii.

Spectatorii au fredonat piesele

Melodiile intrepretate de protagoniștii spectacolului au devenit șlagăre. Mai toți spectatorii au fredonat măcar frânturi din piesele cântate de interpreți. N-au fost puține persoanele care aveau parcă scântei în ochi, în funcție de preferința față de solist și piesa interpretată. Răspunsul sălii a fost unul deosebit în clipa în care cei aflați pe scenă așteptau să audă cântecele murmurate de spectatori. S-au făcut cu siguranță sute de fotografii cu interpreții, fiind folosite telefoanele mobile sau aparatele foto digitale. La o asemenea reacție pozitivă a spectatorilor, artiștii s-au lăsat ușor emoționați. Aproape fiecare a fost chemat să cânte și alte piese decât cele incluse inițial în programul spectacolului. N-au lipsit momentele de visare, atunci când mulți spectatori se unduiau în scaune precum valurile unei mări învolburate.

Interpreții

Pe scena Teatrului de Nord din Satu Mare au urcat interpreți de muzică folk precum Emilian Onciu, Mircea Florian, Carmen Barbur, Sorin Boroș, Ionel Bledea și violonistul Cosmin Petruț, Octavian Bud, Mircea Vintilă și Ducu Bertzi.
Ar fi greu de făcut o ierarhizare a celor care au evoluat pe scenă prin prisma aplauzelor primite, motiv pentru care nu riscăm. Putem spune în schimb că publicul a fost cald, generos cu aplauzele și interactiv.
Protagoniștii spectacolelor de vineri și sâmbătă au promis că se vor revedea și în edițiile următoare ale festivalului, convinși fiind că acesta va continua, spunând că Satu Mare și mai ales iubitorii de muzică din urbe merită cu prisosință o asemenea manifestare.


Sursa : Informatia Zilei


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group

Festivalul International Samfest : Satu Mare
Curs valutar:

Alte stiri:Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti