Știri locale pentru Satu Mare
SATU MARE ONLINE
Satu Mare și jud. Satu Mare
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:

Jandarmul-sef Costica Silion, de la DNA la general cu inca o stea
Mi 12 dec 2007 12:13:20 +0200


Jandarmul-sef Costica Silion, de la DNA la general cu inca o stea
Seful Jandarmeriei Romane, Costica Silion, a fost ales pentru avansare de presedintele Traian Basescu dintr-o lista de 29 de ofiteri de la Interne.

Seful Jandarmeriei Romane, Costica Silion, a fost ales pentru avansare de presedintele Traian Basescu dintr-o lista de 29 de ofiteri de la Interne.Desi este unul dintre cei mai contestati generali, iar numele sau a fost legat de un scandal de coruptie care a zguduit ministerul in primavara acestui an, prin bunavointa presedintelui, Silion se poate lauda acum cu gradul de general-locotenent cu trei stele.

Potrivit unor surse oficiale, propunerea de avansare in grad a generalului Silion a venit din partea vechiului sau prieten, generalul Anghel Andreescu, prim-adjunct al ministrului. Intreaga lista de propuneri a fost avizata apoi si de ministrul Cristian David.

De altfel, Andreescu este cel care l-a "inscaunat" pe Silion la conducerea Jandarmeriei, in primavara anului 2005, la scurt timp dupa ce sefia Ministerului fusese preluata de Vasile Blaga.

Absolvit de vina la DNA

Doi ani mai tarziu, "tandemul" Blaga-Andreescu a fost acuzat atat de procurorul Marian Santion, aflat la conducerea Directiei Generale Anticoruptie, cat si de adjunctul acestuia, ca ar fi facut presiuni pentru a-l scapa pe Silion de dosarul in care era cercetat pentru infractiuni conexe celor de coruptie (fals in declaratia de avere si abuz in serviciu).

Dosarul pe numele lui Costica Silion a ajuns in cele din urma la procurorii DNA, care insa l-au trimis in judecata doar pe unul dintre subordonatii acestuia: colonelul (r) Nicolae Lecu, fostul comandant al UM 0260 Bucuresti, care asigura suportul logistic al Jandarmeriei.
In timp ce Lecu risca pana la 15 ani de inchisoare, pentru ca i-a ridicat generalului Silion un gard folosind militari in termen si materiale de constructie de la Jandarmerie, in cazul acestuia din urma, anchetatorii au decis neinceperea urmaririi penale. Motivul: in timpul audierii, Costica Silion le-a explicat procurorilor ca a fost mintit in permanenta de subordonatul sau, care l-a convins ca i-a ridicat gardul cu angajati ai unei firme de constructii.

Desi generalul si-a jucat foarte bine rolul in fata anchetatorilor, nimeni nu l-a intrebat daca este legal sa apeleze la subordonati (in speta, Nicolae Lecu) care sa-i rezolve "treburile casnice".


Sursa : stiri.zoot - Stiri albastre


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group


Jandarmul-sef Costica Silion, de la DNA la general cu inca o stea
Curs valutar:

Alte stiri:Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti