Știri locale pentru Satu Mare
SATU MARE ONLINE
Satu Mare și jud. Satu Mare
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:

Raport privind situatia drogurilor in Romania - Droguri Romania
Mi 28 nov 2007 10:36:35 +0200


Droguri
Potrivit Raportului național privind situația drogurilor în țara noastră, numărul românilor care și-au pierdut viața ca urmare a consumului de droguri ..

Potrivit Raportului național privind situația drogurilor în țara noastră, numărul românilor care și-au pierdut viața ca urmare a consumului de droguri, în anul 2006, a crescut semnificativ, înregistrându-se 21 de cazuri în comparație cu șase cazuri în anul precedent și câte șapte cazuri în anii 2004 și 2003.

În ceea ce privește calea de administrare a drogului principal, 98% dintre utilizatorii de heroină admiși la tratament au consumat această substanță pe cale injectabilă, iar din numărul total, 98% consumă zilnic această substanță. Pentru 42% debutul în consum a avut loc în intervalul de vârstă 15-19 ani, în timp ce pentru 33% debutul a avut loc între 20 -24 de ani. Un studiu realizat recent indică faptul că 92% dintre consumatorii de droguri sunt infestați cu hepatita C. De asemenea, s-a înregistrat o scădere a vârstei de debut în consumul de nicotină, la 79% dintre persoane debutul în consum producându-se înaintea vârstei de 14 ani.

cannabis.jpg


Pe plan local, analiza dimensiunii regionale privind traficul și consumul ilicit de droguri relevă că prevalența consumului de droguri, în special în rândul tinerilor, cunoaște o tendință de creștere, ea situându-se între 6-7% în județul Bihor și aproape 10% în Satu Mare. Aproape jumătate din subiecți (4-5 %) sunt consumatori de cannabis sub formă de marijuana sau hașiș. Al doilea drog consumat de tineri este ecstasy, preferat de aproape 1% dintre subiecți, urmat de amfetamine în procent de 0,7-0,9%. Fenomenul criminalității privind traficul și consumul ilicit de droguri se face mult mai simțit în acest an, înregistrându-se o creștere cu aproape 17% a persoanelor cercetate pentru astfel de fapte. În ceea ce privește cererea de tratament ca urmare a consumului ilicit de droguri, în cadrul CPECA Bihor, au fost incluși în programe terapeutice 11 consumatori, toți provenind din mediul urban, cu vârste cuprinse între 16-35 ani. Dintre aceștia, 6 au un istoric de consum îndelungat (cuprins între 6-12 ani) și 5 au o vechime a consumului de 2 ani sau mai puțin.

cannabis_sativa.jpg


Sursa : Crisana - Droguri


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group
Curs valutar:

Alte stiri:Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti